Täyden palvelun taidekehystämö

“Olen Anu Halmeniemi, ammattitaitoinen kehystäjätär ja RaamiDaamien perustaja.

Taipaleeni kehystäjänä alkoi vuonna 2013, kun päätimme siskoni, Jenni Tokpanoun, kanssa lyödä hynttyyt yhteen ja perustaa yrityksen. Ensin mielessämme oli erilaiset franchising-kuviot, mutta lopulta esimerkiksi sämpyläbaarin pyörittäminen ei tuntunut ollenkaan omalta alalta. Halusimme pysyä käsityöläisinä. Meillä molemmilla oli pohjalla jo kuitenkin artesaanikoulutus sekä harrastustaustaa taiteen parista.

Syntyi ajatus omasta kehystämöstä. Meistä kumpikaan ei tiennyt alasta mitään, mutta päätimme ottaa ajatuksesta koppia. Ostimme käytetyt kehystyslaitteet, ja tuuppasimme ne siskoni kellariin. Ilmoittauduimme erilaisille kursseille ja harjoittelimme muutaman vuoden ajan, kunnes tunsimme olevamme valmiita.

Vuonna 2013 avasimme RaamiDaamien ovet kotikaupunkiimme Hämeenlinnaan. Pian yrityksen perustamisen jälkeen Jennistä tuli äiti. Päätin ostaa hänen osuutensa yrityksestä ja jatkaa toimintaa yksinyrittäjänä.

Tänä päivänä iloisenkirjava yritykseni komeilee Verkatehtaan nurkalla. Samassa tilassa kehystämön kanssa toimivat kahvila, galleria ja taidekauppa, jotka houkuttelevat asiakkaita astumaan ovesta sisään. 

Teen kaikkia kehystykseen liittyviä töitä. Lisäksi puhdistan ja korjaan tauluja. Annan mielelläni myös konsultaatioapua sekä vinkkejä kyseisiin aiheisiin liittyen.

Kehystettävän asian ei aina tarvitse olla taidetta. Se voi olla myös esimerkiksi palkinto, kukkakimppu tai jokin muistoesine. Jos pohdit, onko jokin esine tarpeeksi arvokas kehystettäväksi, voin kertoa, että on.

Kehykset ovat kuin kermavaahtoa. Ne luovat tunnelmaa ja antavat kunnioitusta sille, mitä niiden sisällä on. Tehdään yhdessä jotain arvokasta.”

Anu Halmeniemi

Vieritä ylös