Puhdistus ja korjaus

Kehysten huolto

Kehyksetkin vaativat huoltoa. Akvarellin, grafiikan tai muun lasin alle kehystetyn taideteoksen uhkana ovat muun muassa vääränlaiset hapolliset aukko- ja taustapahvit. Hapollinen pahvi tuhoaa taideteostasi hitaasti, mutta varmasti. Ongelma on helppo korjata vaihtamalla vanhanaikaiset pahvit ajanmukaisiin, museolaatuisiin materiaaleihin.

Vanha kehys voi jatkaa elämäänsä tai tarvittaessa sekin voidaan vaihtaa uuteen. Nuhruisuudesta pääsee usein eroon, kun kehystys aukaistaan ja lasi pestään sisäpuolelta. Samalla tulee tarkistettua, että pahvilaadut ovat kunnollisia.

Öljyvärimaalauksen säilymisen kannalta tärkeä huoltokohde on maalauksen pingotuskehys ja pingotuksen kireys. Jos olet epävarma huollon tarpeesta, tarkastamme kehystyksen ja kerromme sekä tärkeistä että mahdollisista toimenpiteistä. Tarkastuksesta emme veloita mitään.

Jäikö jotain kysyttävää?

Paspartuuri, paspa, paspi, paspas, paspis, aukkopahvi, taulukartonki, taulupahvi - rakkaalla lapsella monta nimeä.

Kehystäminen on olennainen osa taiteen ja muiden sisustuselementtien esillepanoa. Usein kehystyksellä suojataan teosta auringon valolta, pölyltä ja kosteudelta. Akvarellin, grafiikan tai piirroksen kehystykseen kuuluu kehyslista, taustapahvi, paspartuuri sekä lasi. Paspartuurin tehtävänä on eristää lasi työstä ja sen sävy on vapaasti asiakkaan valittavissa. Yksiin kehyksiin voidaan laittaa useampi työ, jolloin käytetään moniaukkopaspista.

Happovapaat materiaalit

Me RaamiDaameilla käytämme happovapaita ja pH-neutraaleja materiaaleja, jotka takaavat teoksen turmeltumattomuuden.

Kaikki käyttämämme pahvit ovat hapottomia ja osa konservaatio- eli museolaatua.Suurin osa paspartuuri- taustapahveistamme tulee Suomesta, Wernerin veljesten valikoimista Tammisaaresta. Lisäksi käytämme korkealaatuista englantilaista paspartuuripahvia muun muassa Arqadia:a ja Daler-Rown:a. Värivalikoima on runsas, valkoisen eri sävyistä värillisii asti.

Taustapahvina käytämme ph-neutraalia, happovapaata pahvia, happovapaata kapaleyvä tai museolaatuista kotimaista pahvia. Meiltä saa myös ”tarrakapaa” eli kevytlevyä tarrapinnalla, joka sopii valokuvien sekä julisteiden pohjustamiseen.

Myös teipit ja liimat ovat pH-neutraaleja ja happovapaita.

Vieritä ylös