Mikään ei ole liian vähäinen esine kehystettäväksi

Teos valitsee kehyksensä

Hankittavassa taideteoksessa on usein kehykset valmiina, mutta ei kuitenkaan aina. Silloin kannattaa kääntyä ammattikehystäjän puoleen ja tehdä kehyssuunnitelma.

Pääsääntöisesti teos valitsee kehyksensä itse. Vasta sen jälkeen tulee kysymykseen sisustus ja asiakkaan oma maku.Kehystämöissä on yleensä satoja eri kehysvaihtoehtoja. Kehystäjän tehtävä on esitellä muutama hyvä vaihtoehto teokselle ja auttaa asiakasta valitsemaan se oikea; on turha mennä kaikkia kehysmalleja läpi.

Jos pohdit, onko jokin kuva tai esine tarpeeksi arvokas kehystettäväksi, vastaus on kyllä.

Hyvä lopputulos

Jos kehys on vanha, arvokas ja sopii työhön, sitä ei ole järkeä vaihtaa. Tosin vanhatkin kehykset voivat olla huonot. Huonokuntoinen kehys voidaan kuitenkin restauroida uudenveroiseksi. Kehyksestä voidaan myös vaihtaa vain jokin osa; lasi, aukkopahvi tai taustapahvit. Pelkkä lasin puhdistus sisäpuolelta voi myös riittää.

Joskus teokset ovat kehystetty vahvasti trendien mukaan ja silloin kehyksiä joudutaan päivittämään. Lopputuloksen tulee olla aina kuitenkin lähtökohtaa parempi, muuten ei kannata tehdä mitään.

Jos kehystämiseen liittyvät asiat mietityttävät, kannattaa keskustella asiasta ammattilaisen kanssa.

Kannattaa muistaa, että kaikkea muutakin kuin taidetta voi kehystää; peilejä, valokuvia, kukkia, käsitöitä, jalkineita, muistoesineitä. Jos pohdit, onko jokin kuva tai esine tarpeeksi arvokas kehystettäväksi, vastaus on kyllä.

Vieritä ylös